Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ...ΚΡΗΤΙΚΑ
 Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου οι Πρώτες τάξεις και οι Δευτέρες τάξεις βρεθήκαμε στο Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας  στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου. Εκεί συναντήσαμε την υπεύθυνη του προγράμματος, που μας μίλησε για την κρητική διατροφή. Μας παρουσίασε εκλεκτά κρητικά προϊόντα όπως αλεύρι, σιρόπι, υποκατάστατο της ζάχαρης, τσάι και όλα αυτά φτιαγμένα από χαρούπια.
      Αφού ξεναγηθήκαμε στο μαγειρεία του χώρου, αναλάβαμε δράση. Τα παιδιά του Α2 έφτιαξαν, με βοηθό τη δασκάλα τους κ. Σπυριδούλα Κοτσώνα, μια εξαιρετική σαλάτα   με ντομάτες, αγγούρια, κρεμμυδάκια, αβοκάντο και μυζήθρα. Τα παιδιά του Β2  έφτιαξαν, με βοηθό τη δασκάλα τους κ. Σταυρούλα Σκόρδου, κρητικούς ντάκους με παξιμάδια, μυζήθρα, τριμμένη ντομάτα. 
Τα παιδιά του Β1 έφτιαξαν με βοηθό τον κ. Μάρκο Αγγελάκη και τη δασκάλα τους κ. Ευτυχία Παπαδαντωνάκη, πίτσα με φέτα, γραβιέρα, ελιές και ντομάτες. Αφού ετοίμασαν το μενού το κατανάλωσαν με πολύ όρεξη.