Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ: 
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!
Είμαστε πρωταθλητές! Την Κυριακή 8 Μάρτη έγινε το Σχολικό Ομαδικό πρωτάθλημα σκάκι στις Γούρνες Ηρακλείου. Πήραν μέρος 79 ομάδες από 50 σχολεία. Και πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε το 13ο ΔΣ Χανίων! 
Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
 Κάθε ομάδα αγωνιζόταν με 4 σκακιέρες-παίκτες. Στην 4η σκακιέρα υποχρεωτικά έπρεπε να παίζει κορίτσι. Έτσι, το σχολείο μας συγκρότησε τρεις ομάδες.
Την α΄ ομάδα  αποτέλεσαν τρία κορίτσια της ΣΤ΄ τάξης και ένα αγόρι της Ε΄ . Ίσως ήταν η πιο κοριτσίστικη ομάδα του τουρνουά. Τα κορίτσια ήταν η Φρατζέσκα Πετράκη, η Σταυρούλα Σαρρή και η Εμμέλεια Πιτροπάκη. Το μονάκριβο αγόρι ήταν ο Νίκος Καλογρίδης. 
Η α΄ ομάδα στις σκακιέρες
 Τα αποτελέσματα ήταν θαυμάσια! Έκαναν 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόνο μία ήττα. Το κουπί τράβηξε η έμπειρη Φρατζέσκα στην πρώτη σκακιέρα και την ακολούθησε η Σταυρούλα με 3 νίκες. Ωστόσο και τα άλλα δύο παιδιά, αν και απροπόνητα έκαναν σημαντικές νίκες. 
Την γ΄ ομάδα αποτέλεσαν τα πιο άπειρα παιδιά! Ο Ιάσονας Σολιδάκης της Γ΄ τάξης, η Τώνια Σαρρή της Β΄, ο Δημήτρης Γκεσούλης της Β΄, ο Μανόλης Πεδιαδίτης της Ε΄ και ο Νίκος Ζουριδάκης της Α΄ τάξης κατέβηκαν να αποκτήσουν εμπειρίες. Αποδείχθηκαν όμως σκληρά καρύδια. Έκαναν 2 νίκες(!) και μία ισοπαλία και τερμάτισαν πάνω από την μέση του πίνακα. Ξεχώρισε ο Ιάσονας με 4 στα 5.
γ΄ομάδα: χειραψία πριν το παιχνίδι
Την έκπληξη όμως έκαναν οι μεσαίες τάξεις που συγκρότησαν την β΄ ομάδα. Η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου της Ε΄ τάξης, ο Λευτέρης Παντελάκης της Δ΄, ο Ανδρέας Σηφογιαννάκης της Δ΄  και ο Σοφοκλής Σταματάκης της Δ΄ κατέκτησαν την πρώτη θέση και πήραν το κύπελλο για το σχολείο μας! Έκαναν 5 στις 5 νίκες νικώντας κάθε αντίπαλο. Συνολικά κέρδισαν 18 από τις 20 παρτίδες που έπαιξαν!
Η β΄ ομάδα παραταγμένη στην πρώτη σκακιέρα
Συγκλονιστικότερος ήταν ο 5ος και τελευταίος γύρος με αντίπαλο σχολείο το 5ο Χανίων, ένα φαβορί της διοργάνωσης. Τελικά το σκορ ήταν 3-1 για το 13ο και παιδιά και γονείς πανηγύρισαν την πρωτιά! 
Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την απονομή.
Η β΄ ομάδα με το κύπελλο και τα μετάλλια...

Η ώρα της χαράς!


 Ιδιαίτερη διάκριση είχε ο Λευτέρης Παντελάκης ως καλύτερος σκακιστής στην α΄ σκακιέρα (5 στα 5)
και η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου ως καλύτερη κοριτσίστικη σκακιέρα του τουρνουά (5 στα 5)

Φυσικά η επιτυχία ανήκει σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν. Όλα κοπίασαν και όλα το απόλαυσαν!
χέρια ψηλά, μια αγκαλιά!


 
Η α΄ ομάδα 

Η β΄ ομάδα
Η γ΄ ομάδα
Όλοι μια ομάδα
Τώρα μένει να δούμε αν θα καταφέρουμε να πάμε στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα όπου βεβαίως έχουμε προκριθεί. Το πρωτάθλημα θα γίνει 4-6 Απρίλη στην Ερέτρια της Εύβοιας. 
Την τελική βαθμολογία βρίσκει κανείς στο 
http://www.kydonchania.gr