Σάββατο 7 Μαρτίου 2015


Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού
Το πρωί της 6ης Μαρτίου, παγκόσμιας ημέρας κατά της σχολικής βίας, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν ποικίλες εκδηλώσεις.
Αρχικά τα παιδιά του Α1 μας έκαναν ένα μικρό πρόλογο για την ημέρα και μας τόνισαν την υπεροχή της πνευματικής δύναμης έναντι της σωματικής δύναμης.
Α1 πρωινή ενημέρωση
 Στη συνέχεια δώρισαν στο Α2 ως δείγμα φιλίας  και συνεργασίας των τμημάτων μικρά δώρα φτιαγμένα και επιλεγμένα από τα παιδιά του Α1.
Ανταλλαγή δώρων
 Ακολούθησαν δράσεις στους ορόφους του σχολείου από τις μικρές και τις μεγάλες τάξεις αντίστοιχα.
Τα παιδιά του Β1 μας παρουσίασαν ένα δρώμενο, λέγοντας ένα ηχηρό ΟΧΙ σε όλες τις μορφές σχολικής βίας. Μας παρότρυναν, ταυτόχρονα, σε ό,τι μας συμβαίνει να μιλάμε τόσο στους γονείς μας, όσο και στους δασκάλους μας.
Β1 ΟΧΙ στην βία
 Τα παιδιά του Β2 παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία της Φυλλιώς  Νικολούδη «Το μικρό λιβάδι» και μας ενθουσίασαν τόσο με τα κουστούμια τους, όσο και με τις ερμηνευτικές τους ικανότητες. Μια κόκκινη μαργαρίτα θεωρείται ξένη και κάποιοι θεωρούν πως καλό θα ήταν να διωχτεί από το λιβάδι με τις άσπρες μαργαρίτες. Όμως, στο τέλος υπερισχύουν οι φωνές για πλουραλισμό χρωμάτων στο λιβάδι με τις μαργαρίτες.
Β2 Το χαρούμενο λιβάδι
 
Οι μαθητές του Γ1 μας χάρισαν μια αφίσα από το βιβλίο της Φυλλιώς  Νικολούδη «Το μικρό λιβάδι».
Αφίσα Γ1
Έπειτα το Γ2 μας χάρισε μια αφίσα με το μαύρο σύννεφο της βίας από τη μια και το φωτεινό ήλιο με τα χαρούμενα συναισθήματα από την άλλη. Εκπνευσμένα από την ημέρα τα παιδιά του Γ2 μας είπαν και ένα ποίημα τους:
Η βία δεν είναι λύση,
η βία δεν είναι μαγκιά.
Η βία θα φέρει το σκοτάδι.
Θα χαθεί για πάντα η χαρά.
 
Η λύση είναι η φιλία
και χέρια δεμένα σφικτά.
Διώχνει για πάντα τη βία
και φέρνει χαρά στα παιδιά.
 
Αφίσα -ποίημα Γ2
Οι μαθητές της Δ΄ τάξης παρουσίασαν τις σκέψεις τους για τη σχολική βία, αλλά και τις δημιουργίες τους σχετικά με το θέμα όπως κολλάζ, ζωγραφιές, συνθήματα.


 

Τα δύο τμήματα της ΣΤ΄ τάξης μάς έπαιξαν τα δικά τους σκετσάκια.
 

 
 Στη συνέχεια  το Α1 με το Α2 απόλαυσαν ένα υγιεινό γεύμα φιλίας και συνεργασίας  μεταξύ τους, ακούγοντας μουσική και    το παραμύθι «Δεν πειράζει.»

Γεύμα Α1-Α2
 
Δεν πειράζει
Οι μαθητές του Ε1 και του Ε2 απόλαυσαν κι αυτοί ένα γεύμα φιλίας στην αυλή του σχολείου.
Η μέρα έκλεισε με το Γ1 να προσφέρει  σε όλα τα τμήματα μπαλόνια με  θετικά συναισθήματα.
Μπαλόνια από Γ1