Τετάρτη 30 Απριλίου 2014


Επίσκεψη της Ε' τάξης στην Ιερά Μονή Τζαγκαρόλων
 Στο Ακρωτήρι των Χανίων της Κρήτης και στο ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων που φημίζεται για την παράδοσή του, παράγεται αυτό το μοναδικό λάδι. Αυτή η μοναδική αξία οφείλεται στα αιωνόβια δέντρα, την εύφορη γη και το δροσερό υγιεινό κλίμα. Αρετές που με μεράκι και αφοσίωση οι μοναχοί του μοναστηριού μετουσιώνουν αρμονικά.

Κατά την παραγωγή όλα τα προϊόντα ακολουθούν αυστηρά μόνο τον παραδοσιακό τρόπο διαλογής και αποχύμωσης.

Στο στάδιο της συγκομιδής: Ο καρπός συλλέγεται προσεκτικά και μεθοδικά από τα κτήματα της περιοχής και οδηγείται στο χώρο της Ιεράς Μονής.

Στο στάδιο του ελέγχου: Εξειδικευμένο επιτελείο χημικών φέρει καθημερινά την ευθύνη του σχολαστικού ελέγχου της ποιότητας, ακολουθώντας αυστηρά τις προδιαγραφές της ΕΕ. Ειδικό συνεργείο διενεργεί επίσης προσεκτικούς ελέγχους και συντηρεί το σύγχρονο εξοπλισμό παραγωγής.

Στο στάδιο της τυποποίησης: Το προϊόν εμφιαλώνεται και συσκευάζεται στο νέο πρότυπο τυποποιητήριο, κατασκευασμένο το 1997 και εξοπλισμένο εξ΄ ολοκλήρου με τα πιο σύγχρονα μηχανήμα τυποποίησης.

Κατά το στάδιο της διανομής: Τα προϊόντα διανέμονται ταχύτατα από οργανωμένο δίκτυο διανομής, έτσι ώστε να φτάνουν προστατευμένα, ασφαλή και με συνέπεια στον προορισμό τους.
Λίγα λόγια για την ιστορία της Μονής


Στο κειμηλιαρχείο της Μονής
Περίπατος στις καλλιέργειες