Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ 2017
 Αποτέλεσμα εικόνας για παγκρήτιο σχολικο 2017 σκακι Ρέθυμνο
Το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαρτίου 2017 έγιναν στο Ρέθυμνο οι Παγκρήτιοι Σχολικοί αγώνες Σκάκι (Ατομικό). Πήραν μέρος 316 παιδιά από όλο το νησί, ανάμεσά τους και 10 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας. Είχαμε συμμετοχές σε όλες τις τάξεις!
Στην Α΄ Δημοτικού συμμετείχαν τρία κορίτσια μας. Η Τέρψη Σγουρού μάλιστα, που έχει σημειώσει πολύ μεγάλη πρόοδο στο παιχνίδι, έφτασε ως τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο συγκεντρώνοντας 5/7 βαθμούς. Πολύ καλά τα πήγαν και η Σοφία Πάγκαλου και η Ανδριάνα Δασκουλίδου.
 
Η Τέρψη Σγουρού πρώτη από δεξιά.
Στην Β΄  τάξη ο Γιάννος Μπενάκης με 5/7 βαθμούς επίσης σκαρφάλωσε στα ψηλά της βαθμολογίας. Όμως και ο Μανόλης Καλογερής (3/7 β.) έκανε ένα καλό τουρνουά.
Ο Λευτέρης Καλογερής της Γ΄ τάξης είχε έναν πολύ θετικό απολογισμό με 4/7 βαθμούς.
Στην Δ΄ Δημοτικού έδωσε τις μάχες του ο Σταύρος Αγγελάκης (3/7 β.)
Ο Ιάσων Σολιδάκης της Ε΄ Δημοτικού διεκδίκησε ως το τέλος ένα μετάλλιο και κατετάγη ψηλά με 4/7 βαθμούς.
Στην ιδιαίτερα απαιτητική ΣΤ΄ τάξη είχαμε δύο συμμετοχές. Ο πάντα μαχητικός Ανδρέας Σηφογιαννάκης με 4,5 βαθμούς έπαιξε στα …ρετιρέ και τελικά πήρε την 6η θέση. Όμως και ο έτερος εκπρόσωπος, ο Σοφοκλης Σταματάκης (3/7 β.) δεν τα πήγε καθόλου άσχημα.
Τώρα η προσπάθεια θα συνεχιστεί στο Πανελλήνιο Σχολικό (Λουτράκι Κορινθίας 8-10 Απριλίου) όπου θα πάρει μέρος η ομάδα του 13ου ΔΣ Χανίων με τους Σηφογιαννάκη Ανδρέα, Παντελάκη Λευτέρη, Σταματάκη Σοφοκλή, Τέρψη Σγουρού και Σολιδάκη Ιάσονα.
Καλή επιτυχία!