Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού.

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ  ΙΔΕΩΔΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΛΥΜΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ  ΑΛΘΛΗΜΑΤΑ .
 Συνεπές στο ραντεβού με την πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη, το 13ο Δημοτικό Σχολείο πραγματοποίησε αθλητικές εκδηλώσεις στην αυλή του σχολείου. 
  Αρχικά η γυμνάστρια κ. Σουλίδου Σοφία αναφέρθηκε στον αθλητικό βίο του εκλιπόντος  Σηφάκη Γιώργου. Τα τμήματα της Α’ τάξης έχοντας το αριστερό χεράκι πίσω στην πλάτη και κρατώντας στο δεξί χέρι μπαλίτσα συναγωνίστηκαν  μεταξύ τους μέσα από μια σκυταλοδρομία. Τα παιδιά της  Β’ τάξης κατάφεραν να ξεσηκώσουν τους θεατές με την επιδεξιότητά τους στο καλάθι, ενώ τα παιδιά της Γ’  τάξης συναγωνίσθηκαν στο πιο γρήγορο καλάθι. Τα  παιδιά της Δ’ τάξης μπήκαν στο ρόλο των ατόμων με προβλήματα όρασης, ενώ αυτά της Ε’ τάξης, συναισθανθήκαν τις ιδιαιτερότητες των ατόμων με κινητικά προβλήματα και της προσπάθειάς τους να παραμείνουν ενεργοί πολίτες. Τέλος, τα παιδιά της Στ’ τάξη έπαιξαν side out στο μπάσκετ. Οι μαθητές  της πρώτης, δευτέρας και τρίτης τάξης σχημάτισαν τους πέντε κύκλους των ολυμπιακών αγώνων  και αναφέρθηκαν τα χρώματά τους.

 Παράλληλα πραγματοποιήθηκε προβολή σχετικών ταινιών από τον καθηγητή πληροφορικής. Ακολούθησαν συζητήσεις και εικαστικές δράσεις στις τάξεις με την επιμέλεια των δασκάλων.