Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014



ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ 2014

Την Κυριακή 16 Μάρτη έγινε στο Γεράνι το Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι του 2014. Το σχολείο μας, έχοντας ήδη δημιουργήσει παράδοση, αγωνίστηκε με δύο ομάδες. Κάθε ομάδα αγωνίζεται σε 4 σκακιέρες και στην 4η υποχρεωτικά μπαίνει κορίτσι.
Η α΄ ομάδα τα πήγε περίφημα και σημειώνοντας 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1  ήττα (7 βαθμοί συνολικά) τερμάτισε 7η σε σύνολο 47 σχολείων. Στάθηκε μάλιστα λίγο άτυχη γιατί οι θέσεις πρόκρισης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν 6! Παρόλα αυτά, καθώς οι αναπληρώσεις είναι συχνές, σίγουρα το σχολείο μας θα κληθεί να αγωνιστεί στην Ερέτρια της Εύβοιας. Με την α΄ ομάδα πήραν μέρος οι: Κωνστανταράκης Ανδρέας (ΣΤ), Γκεσούλης Μανόλης (ΣΤ), Πετράκη Φραντζέσκα (Ε), Σαρρή Σταυρούλα (Ε) και Χατζηπαναγιώτου Ασημένια (Δ).
η α΄ομάδα
 Όμως και η β΄ ομάδα, αν και την αποτέλεσαν μικρότεροι μαθητές, τα πήγε θαυμάσια. Τερμάτισε στο μέσον της βαθμολογίας (28η) σημειώνοντας 1 νίκη και 2 ισοπαλίες (4 βαθμοί). Να σημειώσουμε ότι στην 4η (κοριτσίστικη) σκακιέρα αγωνίστηκε η βενιαμίν Αντωνία Σαρρή της Α΄ τάξης! Η σύνθεση ήταν οι: Παντελάκης Λευτέρης (Γ), Σηφογιαννάκης Ανδρέας (Γ), Μαράκης Μιχάλης (Γ), Σολιδάκης Ιάσων (Β) και Σαρρή Αντωνία (Α). 
η β΄ ομάδα
 Λεπτομέρειες για τους αγώνες και τα αποτελέσματα κάθε μαθητή/τριας θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
Και του χρόνου!