Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Μια εργασία στη Μελέτη που μας ξετρέλανε! 

ΑΝΑΓΛΥΦΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Στη Μελέτη Περιβάλλοντος μαθαίναμε τα γεωγραφικά διαμερίσματα κι αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δικό μας… τρισδιάστατο χάρτη του δικού μας γεωγραφικού διαμερίσματος, της Κρήτης. Και τι χάρτη! ΑΝΑΓΛΥΦΟ!
Στην αρχή η δασκάλα μας εκτύπωσε ένα ασπρόμαυρο χάρτη της Κρήτης σε μεγάλο μέγεθος. Χωριστήκαμε σε δύο μεγάλες ομάδες και αρχίσαμε!
Πρώτα πήραμε καφέ και γκρι πλαστελίνη, την ανακατέψαμε και φτιάξαμε τα τέσσερα βουνά του νησιού. Χρησιμοποιήσαμε λίγη άσπρη πλαστελίνη στις κορυφές για χιόνι.
Μετά συνδυάσαμε κίτρινο και πορτοκαλί και κάναμε τους λόφους πιο χαμηλούς από τα βουνά και γύρω από αυτά.
Για γρασίδι πήραμε μια πράσινη σκόνη και φτιάξαμε τις πεδιάδες και για θάλασσα ξύσαμε ξυλομπογιές και απλώσαμε τη σκόνη από τα ξυστρίδια με βαμβάκι.
Έπειτα κόψαμε τέσσερα μικρά χαρτάκια, τα κολλήσαμε σε οδοντογλυφίδες και τις καρφώσαμε στα βουνά. Το πρώτο έγραφε Λευκά Όρη, το δεύτερο Ψηλορείτης, το τρίτο Δίκτη και το τέταρτο Όρη Σητείας.
Στη συνέχεια πήραμε μαρκαδόρους και γράψαμε από την πάνω μεριά της Κρήτης Κρητικό πέλαγος και από κάτω Λιβυκό πέλαγος. Επίσης με κεφαλαία γράψαμε τους νομούς και τις πρωτεύουσές τους.
Τέλος, με γαλάζια πλαστελίνη φτιάξαμε τα μεγάλα ποτάμια της Κρήτης και τις λίμνες της.
Μας άρεσε πολύ που δουλέψαμε σε ομάδες και πιστεύουμε ότι συνεργαστήκαμε αρκετά καλά
Και να η δουλειά μας! Έτοιμος ο ανάγλυφος χάρτης μας!!!
                                                                                      Ομαδική εργασία Δ2