Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

Η συγγραφέας κ.  Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου στο σχολείο μας       


              Στις 28 Μαρτίου 2013 η  συγγραφέας κ. Λότη Πέτροβιτς- Ανδρουτσοπούλου επισκέφτηκε το σχολείο μας στα πλαίσια του προγράμματος  Φιλαναγνωσίας.   Το πρόγραμμα ανέλαβαν να εφαρμόσουν  οι μαθητές της Δ΄ τάξης μαζί με τις δασκάλες τους, Λαχανοπούλου Αρχοντούλα και Μπουντρογιάννη Χριστοφία.
            Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν προετοιμαστεί  διαβάζοντας  πολλά από τα βιβλία της και  δημιούργησαν πολλές εργασίες εμπνευσμένες από αυτά (κατασκευές, ποιήματα, ζωγραφιές, ακροστιχίδες, αινίγματα, συνθήματα, κ.ά.). Κατά την επίσκεψή της  στο σχολείο τα παιδιά συζήτησαν μαζί της και δραματοποίησαν ένα  απόσπασμα από το βιβλίο της τα «Τέρατα του λόφου». Στη συνέχεια η συγγραφέας έγραψε αφιερώσεις στα βιβλία των μαθητών. Στο τέλος τα παιδιά ξενάγησαν τη συγγραφέα, καθώς και το σχολικό σύμβουλο που μας επισκέφτηκε εκείνη τη μέρα, στις δημιουργίες τους που κοσμούσαν όλο το σχολείο.

 Η κ. Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου  συγκινήθηκε από το ενδιαφέρον των μαθητών και των εκπαιδευτικών και επισήμανε την ουσιαστική δουλειά που γίνεται στα σχολεία στα πλαίσια των προγραμμάτων φιλαναγνωσίας.