Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΚΑΚΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 2017Το Σαββατοκύριακο 18-19 Φλεβάρη έγινε το 10Ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Δυτικής Κρήτης 2017. Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στον ωραίο χώρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης που αποδείχθηκε ευρύχωρος τόσο για το σκάκι όσο και για τους συνοδούς που απόλαυσαν ένα ωραίο διήμερο με σύμμαχο τον σχεδόν ανοιξιάτικο καιρό.  Από το σχολείο μας πήραν μέρος 11 παιδιά συνεχίζοντας την μακρά σκακιστική παράδοση του 13ου ΔΣ Χανίων. Τα τρία από αυτά μάλιστα ανέβηκαν στο βάθρο και πήραν μετάλλια!

Ας δούμε τις συμμετοχές των μαθητών και των μαθητριών μας.

 
Απονομές Α΄ Δημοτικού. Δεύτερη η Τέρψη Σγουρού.

Στην Α΄ τάξη τρία δροσερά κορίτσια του σχολείου μας δοκίμασαν για πρώτη φορά τη γεύση ενός μεγάλου σχολικού τουρνουά. Η Τέρψη Σγουρού αποδείχθηκε μάλιστα σκληρό καρύδι και έφτασε τους 5 βαθμούς κατακτώντας την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο! Η Σοφία Παγκάλου και η Ανδριάνα Δασκουλίδου μάζεψαν 3 βαθμούς και τα πήγαν πολύ καλά.

Απονομές Β΄ Δημοτικού. Ο Γιάννος Μπενάκης με το χάλκινο μετάλλιο.
 
Στην Β΄ τάξη ο Γιάννος Μπενάκης επανέλαβε την ίδια επιτυχία με τους ίδιους βαθμούς. Όπως και πέρσι έκανε 5/7 νίκες και πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Ο Μανόλης Καλογερής πήγε πολύ καλά και μάζεψε 3,5 βαθμούς.
 Δυο πολύ καλές συμμετοχές και στην Γ΄ τάξη: Ο Γιώργος Νικάκης πήρε 4 βαθμούς και παραλίγο να προκριθεί για το Παγκρήτιο Σχολικό (18-19/3) που θα γίνει στο Ρέθυμνο. Λίγες θέσεις πιο κάτω ο Λευτέρης Καλογερής με 3 βαθμούς.
Ο Σταύρος Αγγελάκης της Δ΄ τάξης με 3 βαθμούς μάς εκπροσώπησε άξια σε μια ηλικιακή κατηγορία με απαιτήσεις.
Απονομές ΣΤ΄ Δημοτικού. Ο Ανδρέας Σηφογιαννάκης με το Χάλκινο μετάλλιο.
Στην ΣΤ΄  τάξη οι παλιές καραβάνες. Ανδρέας Σηφογιαννάκης, Σοφοκλής Σταματάκης και Λευτέρης Παντελάκης έχουν πάρει μέρος σε πολλά τουρνουά, έχουν φέρει μετάλλια στο σχολείο, είναι σταθερές αξίες. Φέτος το μετάλλιο το πήρε ο Ανδρέας. Σε μια κατηγορία όπου παίχτηκε υψηλού επιπέδου σκάκι πήρε 5 βαθμούς και το χάλκινο μετάλλιο. Ο Σοφοκλής, αν και πρακτικά απροπόνητος, κατάφερε να κάνει 4/7 νίκες και να πάρει την πρόκριση για το Παγκρήτιο Σχολικό. Τέλος, ο Λευτέρης δεν μπόρεσε να παίξει την δεύτερη μέρα κι είχε μια συμβολική συμμετοχή το Σάββατο. 
Τα συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!