Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας
Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
         Στις 30 Μαρτίου 2015  παιδιά και γονείς του 13ου δημοτικού σχολείου Χανίων είχαν την τύχη να συναντήσουν το διακεκριμένο Έλληνα  συγγραφέα  Μάνο Κοντολέων. Η επίσκεψή του ήταν το επισφράγισμα μιας τριμηνιαίας ενασχόλησης των μικρών μαθητών της δευτέρας και της τρίτης   τάξης του σχολείου μας  με λογοτεχνικά έργα του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη στο πλαίσιο του προγράμματος της φιλαναγνωσίας, που λαμβάνει χώρα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των ολοήμερων πιλοτικών σχολείων.
       Τα παιδιά της Δευτέρας τάξης  παρουσίασαν με τη βοήθεια του μουσικού του σχολείου  κ.Σαρόγλου Στέλιου ένα τραγούδι που ξεπήδησε μέσα από  το  βιβλίο του Μάνου Κοντολέων «Το πρώτο λουλούδι».

Αφού ολοκλήρωσαν το τραγούδι τους, παρουσίασαν ένα δρώμενο παρμένο από το βιβλίο του κ. Μάνου Κοντολέων «Εγώ και το Ρομπότ μου» με τη βοήθεια της κ. Φραγκοπούλου Νίκης, δασκάλας  θεατρικής αγωγής και της κ. Παπαδαντωνάκη Ευτυχίας, δασκάλας του τμήματος.
   Έπειτα τα παιδιά της Τρίτης τάξης με τη βοήθεια των δασκάλων τους κ. Κλάδου Σοφίας, κ. Βόλτσου Σοφίας και Παππά Κασσιανής παρουσίασαν κουκλοθέατρο από το βιβλίο του συγγραφέα «η ιστορία του σκύλου Θα δείξει».
 Τα παιδιά της Τρίτης  τραγούδησαν στη συνέχεια ένα αυτοσχέδιο τραγούδι  εμπνευσμένο από το ίδιο βιβλίο…
 Ακολούθησε ξενάγηση του συγγραφέα στις εργασίες που είχαν εκπονήσει  τα παιδιά σε βιβλία του.
Τέλος ο συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία των παιδιών που είχαν διαβάσει καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
   Το απόγευμα οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο χώρο του σχολείου με book-bazaar  και συζήτηση των γονέων με το συγγραφέα και την κ. Κουράκη.