Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Γιορτή Αθλητισμού


«Γιορτή Αθλητισμού»
Εσωτερικοί αγώνες των Γ’,Δ’,Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του 13ου δωδεκαθέσιου δημοτικού σχολείου
Ο κύριος σκοπός της οργάνωσης των εσωτερικών αγώνων ήταν να βοηθήσει τα παιδιά να πιστέψουν στις δυνατότητες τους, να εφαρμόσουν όσα διδάχτηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, να αναπτύξουν το αίσθημα της συνεργασίας, να «παίξουν» ο καθένας και η κάθε μια στο ρόλο που μπορεί να αποδώσει καλύτερα, να μη δημιουργηθεί φανατισμός( γι αυτό και δεν υπήρχε τελική κατάταξη) και να εμπλακούν  όλοι οι συνάδελφοι είτε στο ρόλο διαιτητών, είτε προπονητών, είτε θεατών. Διαιτητές των αγώνων ήταν, ο κύριος Χατζηπαναγιώτου Μανώλης(δάσκαλος τμήματος ένταξης), ο κύριος Χότζας Νίκος(δάσκαλος μουσικής) και ο κύριος Τσεκούρας Ιωάννης(δάσκαλος του ΣΤ2 τμήματος).
«Η Γιορτή του Αθλητισμού» έγινε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου σε ώρα που το ένα από τα δύο αγωνιζόμενα τμήματα είχε γυμναστική. Τα τμήματα των κάθε τάξεων έπαιξαν δύο αγώνες τα αγόρια και δύο αγώνες τα κορίτσια και τα ομαδικά αθλήματα στα οποία αγωνίστηκαν ήταν χειροσφαίριση, καλαθοσφαίριση και ποδόσφαιρο. Δεν αγωνίστηκαν στη πετοσφαίριση γιατί είχαν προηγηθεί αγώνες αυτού του αθλήματος τον Δεκέμβρη. Δόθηκαν έπαινοι σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.
Τα παιδία προτιμούν την «Γιορτή του Αθλητισμού» γιατί μπορούν και αγωνίζονται όλα και όχι μόνο οι καλύτεροι. Μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, να δέχονται την ήττα και να χαίρονται τη νίκη μέσα σε αθλητικό πνεύμα. Τους αρέσει που από μικρή ηλικία γίνονται πρωταγωνιστές σε αθλήματα της αρεσκείας τους και γι αυτούς τους λόγους ζήτησαν να γίνουν και φέτος οι εσωτερικοί αγώνες.
Οι γυμνάστριες Σουλίδου Σοφία και Γουρίδου Έφη ευχαριστούν θερμά τη διεύθυνση του σχολείου και όλους τους συναδέλφους για την ειλικρινή συνεργασία που είχαν.
ΤΙΤΛΟΣ: «Γιορτή Αθλητισμού»
Εσωτερικοί αγώνες των Γ’,Δ’,Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του 13ου δωδεκαθέσιου δημοτικού σχολείου
ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ: Έμπρακτη πραγματοποίηση, με τη μορφή αγώνων, των ομαδικών αθλημάτων-εφαρμογή κανονισμών-τεχνική των αθλημάτων.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟΧΟΙ:
·        Mύηση των αθλητών από μικρή ηλικία στο αθλητικό πνεύμα
·        Ανάπτυξη συνεργατικών ικανοτήτων
·        Αποφυγή φανατισμού
·        Συνεργασία δασκάλων συναδέλφων στην πραγματοποίηση των αγώνων              

ΤΑΞΕΙΣ: Γ’,Δ’,Ε’ και ΣΤ’
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Σουλίδου Σοφία
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Γουρίδου Ευθυμία-Χατζηπαναγιώτου Μανώλης- Χότζας Νίκος- Τσεκούρας Ιωάννης
ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
1.     Προβληματισμός-συζήτηση-καθορισμός στόχων
2.     Κατανομή δραστηριοτήτων στους μαθητές, διδασκαλία αθλήματος(κανονισμοί-τεχνική-συγκρότηση ομάδων-επιλογή αθλήματος)
3.     Ενημέρωση της διεύθυνσης και του συλλόγου διδασκόντων και κατανομή δραστηριοτήτων(διαιτητές-προπονητές-θεατές)
4.     Διεξαγωγή των αγώνων
5.     Απονομή επαίνων για τη συμμετοχή μαθητών-μαθητριών
6.     Αξιολόγηση